Данський міністр змусив вибачатися американське медіа, що порівняло Данію з Венесуелою

інфографіка
Четвер, 16 серпня 2018, 11:08

Ведуча Fox Business Network, попереджаючи про небезпеку соціалізму, поставила Данію на рівень з Венесуелою. Відповідь була швидкою і сердитою, і вона почалася з данського керівництва.

Про це пише The New York Times.

"Данія, як і Венесуела, позбавила людей їхніх можливостей", - заявила в неділю ведуча Тріш Ріган.

"Ніхто не заохочений робити що-небудь, адже не отримає винагороди", - сказала вона.

Її слова привернули увагу міністра фінансів Данії Крістіана Єнсена, який написав у Twitter, що пані Ріган повинна приїхати в Данію, "якщо наважиться зіткнутися з фактами".

"Данія займає 12-те місце за економічною свободою, Венесуела - 179-те. Це просто ганебно", - сказав в інтерв'ю Єнсен.

 

"То данці не хочуть працювати? На 11 місць вище, ніж США, за статистикою ОЕСР! Ми працюємо набагато більше, ніж американці, і водночас визнано, що у нас найкращий баланс робота-життя у світі. Мене обурилo, що я побачив такий хибний образ Данії", - сказав він, додавши: "Тріш може думати про Данію все, що хоче, але ґрунтуючись на фактах", - підкреслив міністр і отримав широку підтримку серед данських користувачів Twitter.

Незважаючи на запеклий опір з боку уряду і громадськості, заява Ріган все ж знайшла певне розуміння в Данії.

"Нагорода за додаткові зусилля для особи або для суспільства дуже зменшилася порівняно з іншими країнами", - сказав Андерс Краб-Йохансен, головний виконавчий директор Berlingske Media, однієї з найбільших данських медіагруп.

Водночас він відзначив "високий рівень індивідуальної свободи" у Данії.

Ріган згодом коротко повернулася до питання Данії в прямому ефірі, щоб дати роз'яснення. "Я ніколи не мала на увазі, що умови в Данії чимось схожі на нинішню трагедію у Венесуелі", - сказала вона, додавши, що просто навела докази того, що "соціалізм - це не рішення".

Ця заява потішила міністра фінансів, який повернувся в Twitter, щоб подякувати данцям, які заперечували проти її попередніх коментарів.

"От і все! Спасибі всім, хто допоміг чинити тиск на Тріш і Fox, щоб вони виправили свої претензії", - написав він.

Єнсен сказав, що він готується запросити Ріган в Данію, "щоб вона сама приїхала і подивилася".

Данія часто згадується в міжнародних порівняннях. Що стосується таких показників, як материнське здоров'я, суспільна довіра і щастя, то ця країна звикла з'являтися на чолі глобальних рейтингових таблиць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.