Росіяни провели військовий вишкіл молоді у Сербії

фото
Четвер, 16 серпня 2018, 13:42

В районі Златібору (Сербія) відкрився перший "молодіжно-патріотичний" табір для підлітків та молоді, організований сербськими і російськими ветеранськими і "патріотичними" об'єднаннями.

Про це пише B92.

На збори до відомого сербського гірського курорту прибуло близько тридцяти підлітків та молодих людей від 14 до 23 років. Молодь вчилася наданню першої медичної допомоги, а також правилам ведення бою: як правильно вести себе під час бойового зіткнення, як стріляти зі вогнепальної зброї, як захистити себе холодною зброєю.

Інструктори також провели пропагандистську роботу про "історію сербсько-російської дружби".

 

Представник Товариства учасників збройного конфлікту та території колишній Югославії Желько Вукеліч наголошує, що це не військовий табір, а "молодіжно-патріотичний".

 

Але, на відміну від нього, голова оргкомітету табору для підлітків та молоді Валерій Шамбаров з Росії заявив, що метою зборів є навчити молодих людей, як "стати справжніми воїнами, які можуть захистити свою країну".

Сюжет про "молодіжно-патріотичні" збори зробив російський канал RT (Russia Today), а потім і сербські медіа. Подібні табори для дітей та підлітків, зокрема і з Сербії, раніше влаштовували в Росії, цей - перший у своєму роді на теренах Сербії.

Президент Сербії Александар Вучич наполягає: немає нічого поганого в тому, щоб дружити з росіянами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.