Атака під парламентом Британії: екс-біженець міг страждати на депресивний розлад

фото
Четвер, 16 серпня 2018, 14:14

29-річний вихідець із Судану Саліх Хатер, заарештований у вівторок за підозрою у скоєнні навмисного наїзду на людей біля будівлі британського парламенту в Лондоні, міг страждати на депресивний розлад.

Про це пише Daily Express.

За словами знайомих 29-річного підозрюваного, Хатер мав психологічні проблеми - його батько і брат загинули у двох непов'язаних автокатастрофах, а сам він був виключений з Університету Ковентрі, де навчався на курсах підготовки бухгалтерів.

Брат Хатера каже, що той цілком "нормальна" людина і не симпатизував терористам чи прихильникам радикального ісламу. Друзі і знайомі чоловіка характеризують його як "добру і доброзичливу", хоча і дещо замкнуту людину.

 
PA

За їхніми словами, він рідко відвідував мечеть, хоча і був мусульманином, але при цьому був дуже активний у місцевій суданській діаспорі.

Перед тим як у ніч на вівторок поїхати до Лондона з Бірмінгема, де він мешкав, Хатер сказав рідним, що хоче відвідати посольство Судану, щоб отримати візу для відвідин рідної країни, де у нього залишилася хвора мати.

За даними The Times, Хатер прибув до Великої Британії 2010 року у пошуку притулку через війну на батьківщині. Британія надала Хатеру притулок, а кілька тижнів тому він також отримав британське підданство.

 
The Times

Автомобіль врізався у велосипедистів і пішоходів близько 07:30 у вівторок, а потім протаранив захисний бар'єр біля парламенту. Двох людей доставили до лікарні, але після надання медичної допомоги їх відпустили. Третьому постраждалому з незначними травмами надали допомогу на місці. Водія автомобіля затримали на місці.

Поліція вважає, що водій навмисно направив машину на пішохідну частину, а потім врізався у захисний бар’єр поблизу парламенту, і розглядає інцидент як терористичний акт.

Мотив нападу поки невідомий, правоохоронці повідомили, що затриманий відмовляється співпрацювати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.