Угорщина підтвердила зміну скандальної посади "уповноваженого по Закарпаттю"

П'ятниця, 31 серпня 2018, 17:25

МЗС Угорщини підтвердило зміну назву посади уповноваженого по Закарпаттю, яка викликала жорсткий протест з боку офіційного Києва.

Про це повідомляє видання Magyar Idok з посиланням на коментар МЗС державному агентству MTI.

У відомстві наголосили, що для угорського уряду розвиток Закарпаття має вкрай важливе значення і для цього потрібне належне фінансування.

"Однак українському уряду це важко зрозуміти і він, на жаль, використовує всі можливі засоби, щоб завадити передачі цих коштів, в тому числі і через протест проти назви посади Іштвана Грежі. Якщо ціною продовження нашої допомоги Закарпаттю є зміна назви посади уповноваженого, ми змінимо її" - заявили в МЗС Угорщини.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін після розмови з угорським колегою повідомив, що Угорщина вирішила змінити назву посади уповноваженого по Закарпаттю, яка викликала жорсткий протест з боку офіційного Києва.

Як відомо, МЗС України зажадало пояснень від Будапешта у зв'язку з його рішенням створити посаду урядового уповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області.

Київ обурений новою назвою, яка сприймається як втручання у внутрішні справи, оскільки "до компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України".

У МЗС навіть заявили про готовність заборонити в'їзд в Україну уповноваженому, якщо назву його посади не буде змінено.

Більше про новий виток напруги між Україною та Угорщиною читайте у статті: "Уповноважений на конфлікт: Будапешт дав старт новому загостренню з Україною".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.