Глава МВС Італії відповів ООН на "лекції" щодо расизму

Понеділок, 10 вересня 2018, 15:29

Міністр внутрішніх справ і заступник прем'єр-міністра Італії Маттео Сальвіні заявив, що Риму не потрібні жодні лекції, після того, як Мішель Бачелет, новий керівник ООН з прав людини, заявила, що ООН хоче створити команду для вивчення повідомлень про зростання числа нападів на мігрантів у країні.

Про це передає ANSA.

"За останні кілька років Італія прийняла 700 тис. іммігрантів, багато з яких були незаконними, і ніколи не мала ніякої співпраці з іншими європейськими країнами", - заявив Сальвіні. "Отже, ми не приймаємо жодної лекції, принаймні від ООН, яка знову підтвердила свою упередженість, безглузду дорожнечу і погану поінформованість. Поліція заперечує повідомлення про надзвичайну ситуацію з расизмом", - додав він.

Сальвіні закликав ООН "перш ніж здійснювати перевірки в Італії, перевірити свої держави-члени, які ігнорують основні права, такі як свобода та рівність між чоловіками та жінками".

Бачелет заявила, що ООН має намір направити команду до Італії для вивчення повідомлень про різке зростання актів насильства та расизму щодо мігрантів, людей африканського походження та ромів.

Вона додала, що команда також буде надіслана ​​до Австрії з аналогічних причин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.