Пілоти Ryanair погрожують новими страйками

Середа, 12 вересня 2018, 10:52

Німецькa профспілка пілотів Vereinigung Cockpit погрожує, що він може закликати до подальших страйків у ірландському бюджетному авіаперевізнику Ryanair, якщо керівництво компанії не зробить кращу пропозицію.

Про це пише Reuters.

"Поки Ryanair не пропонує покращені пропозиції, тут можуть знадобитися додаткові страйки", - заявив в Інгольф Шумахер з Vereinigung Cockpit.

Vereinigung Cockpit та профспілка бортпровідників Verdi оголосили на середу, 12 вересня, 24-годинний страйк. Через страйк Ryanair доведеться скасувати у цей день 150 з 400 рейсів з та до аеропортів Німеччини. Пасажирів, яких зачепить скасування рейсів, поінформують. Вони зможуть перебронювати квитки на інші рейси.

Страйкарі місяцями вимагають від авіакомпанії кращої оплати праці та поліпшення робочих умов. Ірландська авіакомпанія наполягає, що суперечка з німецькими пілотами повинна бути врегулювана через ірландського посередника. Але профспілка Vereinigung Cockpit вважає, що той "може не мати достатніх знань німецького законодавства і тому не має права бути арбітром"

Лоукостер попередив про можливі звільнення і закриття кількох баз у Німеччині, якщо співробітники авіакомпанії продовжать страйкувати.

Пілоти Ryanair та бортпровідники вже провели страйки в Італії, Португалії, Іспанії, Бельгії, Німеччині, Швеції та Нідерландах. За минулі два тижні профспілки в Ірландії та Італії змогли домовитися з Ryanair.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.