ВПС США планують збільшити флот літаків до рівня часів "холодної війни"

Середа, 19 вересня 2018, 11:37

Керівники ВПС США хочуть відновити бойову авіаційну міць до рівня часів "холодної війни", щоб бути готовими до конфліктів з Росією або Китаєм.

Про це повідомляє The Times.

Міністр Повітряних сил США Хізер Вілсон цього тижня представила плани із збільшення кількості винищувачів, бомбардувальників, літаків спостереження та заправних танкерів.

Згідно з планом, кількість оперативних ескадрилій збільшиться на 24% з 312 до 386. За часів "холодної війни" у США було 401 ескадрилья.

"Ми повинні бачити світ таким, яким він є. Ось чому стратегія національної оборони прямо визнає, що ми повернулися в епоху великої конкуренції за владу", - сказала Вілсон. Вона згадала про військові навчання в Росії, в яких брали участь 300 тисяч російських і китайських військових.

Заплановано, зокрема, створення семи нових ескадрилій винищувачів, п'яти ескадрилій бомбардувальників і 15 танкерів-заправників. В цілому американська армія отримає від 888 до 1776 додаткових літаків.

Планується також підготовка ще 40 тисяч військовослужбовців ВПС і цивільних осіб. На це планують витратити понад $5 млрд. Подібні масштаби переозброєння не проводилися в США з часів президента Рональда Рейгана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.