У ПАРЄ наполягають, що не знімуть з РФ санкцій без виконаних зобов’язань

Четвер, 20 вересня 2018, 16:52

Член Парламентської асамблеї Ради Європи від Німеччини і голова групи соціалістів у Асамблеї Франк Швабе заявляє, що рішення, запропоноване регламентним комітетом ПАРЄ, не позбавляє Росію обов’язку виконувати її зобов'язання.

Про це німецький депутат написав у своєму Twitter.

У четвер регламентний комітет ПАРЄ запропонував ускладнити процедуру запровадження санкцій проти національних делегацій - таким чином застосувати санкційний механізм проти РФ може стати вкрай складно. Швабе назвав цю пропозицію збалансованою.

"Діалог з Росією є метою, але можливості накладання санкцій залишаються. Жодних кредитів. Росія повинна виконувати свої зобов'язання!", - написав депутат.

ПАРЄ голосуватиме щодо змін до регламенту, які можуть ускладнити накладення санкцій на РФ, на засіданні 9 жовтня.

Раніше стало відомо, що в ПАРЄ вже узгодили із представниками РФ обраний підхід до внесення поправок до регламенту.

Санкційний механізм планують ускладнити настільки, щоби застосувати санкції щодо Росії було вкрай складно. Для цього планується підвищити до 2/3 кількість голосів, необхідних для підтвердження санкцій (нині достатньо половини голосів).

До того ж процедура ініціювання санкцій буде змінена таким чином, що Росія матиме змогу заблокувати сам розгляд питання, якщо збере достатньо людей у залі – кількість підписів, які треба зібрати для початку розгляду питання, не буде відома наперед.

Детальніше читайте у статті ЄвроПравди "Повний перегляд відносин: Україна готує демарш у разі перемоги росіян у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.