В Росії вже готуються до виходу з Ради Європи

Четвер, 20 вересня 2018, 17:05

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що РФ всерйоз розглядає можливість виходу з Ради Європи.

Про це вона заявила на зустрічі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск’є в Москві, повідомляє ТАСС.

"У нас дозріває внутрішнє рішення вийти з Ради Європи. Я вам кажу це щиро", - сказала вона, звертаючись до глави Асамблеї.

Причиною для такої заяви, за словами Матвієнко, стала тривала криза в Раді Європи. Як відомо, Росія з 2015 року не бере участі в роботі ПАРЄ, а влітку 2017 року припинила платити внески до бюджету Ради Європи.

Спікер Ради Федерації підкреслила, що Москва хотіла б продовжити роботу в Асамблеї і зацікавлена ​​в тому, щоб Рада Європи залишалася "універсальною пан'європейською організацією" і забезпечувала "єдність гуманітарно-правового простору від Антарктики до Тихого океану". "Водночас ми оцінюємо ситуацію в Парламентській асамблеї Ради Європи як критичну", - додала Матвієнко.

Примітно, що заява представниці російської політичної верхівки суперечить позиції МЗС. Тиждень тому посол в Страсбурзі заявив, що Росія не буде виходити з Ради Європи.

20 вересня в Страсбурзі обговорювали зміну правил накладання санкцій на Росію. У ПАРЄ наполягають, що не знімуть з РФ санкції без виконаних зобов’язань

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.