Берлін похвалив Туреччину за угоду з РФ щодо Сирії

П'ятниця, 21 вересня 2018, 14:35

Туреччина відіграла позитивну роль у вирішенні кризи у сирійській провінції Ідліб.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас після того, як Анкара та Росія оголосили, що їхні війська будуть підтримувати нову демілітаризовану зону в Ідлібі, пише Reuters.

"Ми також бачили, що Туреччина відіграла надзвичайно позитивну роль щодо дискусій у Сирії та Ідлібу - у підсумку Туреччина спромоглася погодитись з Росією на демілітаризовану зону, і це надзвичайно важливо", - йдеться у заяві.

Маас також підкреслив, що інтереси Німеччини полягають у тому, щоб Туреччина була економічно стабільною, але додав, що вважає, що Анкара змогла ухвалити необхідні рішення для відновлення такої стабільності.

Туреччина перекидає більше військ до провінції Ідліб в Сирії після того, як вдасться укласти угоду з Росією щодо нової демілітаризованої зони у регіоні, з якої повинні вийти "радикальні" повстанці до 10 жовтня.

Ця угода зменшила загрозу наступу сирійського уряду. Ідліб - останній притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також для потужних джихадистських сил (близько 10 000 бойовиків). Туреччина раніше встановила 12 військових постів в Ідлібі.

США також виступають за усунення терористів з регіону і дали зрозуміти, що будуть реагувати на наступ Асада й РФ, якщо тільки у ході нього буде застосована хімічна зброя.

Президент Росії Владімір Путін заявив, що домовився із турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом створити демілітаризовану зону в Ідлібі, щоб розділити сили урядових сирійських військ та сирійських повстанців.

Таким чином, принаймні на цей момент, Росія фактично поставила свої зв'язки з Туреччиною вище досягнення мети повернути всю Сирію під владу Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.