Європарламент зможе схвалити угоду з Лондоном лише за два тижні до дня Brexit

Понеділок, 3 вересня 2018, 19:02

Європейський парламент зможе схвалити будь-яку угоду з Лондоном лише за два тижні до того, як Велика Британія вийде з ЄС 29 березня 2019 року.

Про це заявила глава комітету з конституційних питань Європарламенту Данута Хубнер, повідомляє Reuters.

За словами Хубнер, голосування, як очікується, відбудеться на пленарному засіданні 11-14 березня. Ймовірні терміни голосування вперше озвучуються на офіційному рівні.

Європарламент має схвалити будь-яку угоду щодо Brexit, щоб вона набула чинності, а це означає, що в разі голосування "проти" Британія вийде з ЄС без угоди.

"Ми повинні голосувати на першому березневому пленарному засіданні. Друге (25-28 березня) буде занадто запізнілим, тому що після нас Рада ЄС повинна знову розглянути це питання", - сказала Хубнер.

Вона сказала, що лідери ЄС не знають, чи зможуть вони "добитися успіху в завершенні переговорів в жовтні, або ж вони продовжаться в листопаді".

"Сподіваюся, що не далі листопада", - сказала вона, додавши, що подальша затримка значно збільшить ризик найбільш руйнівного сценарію - Brexit без угоди.

Європарламент також хоче голосувати тільки після британського парламенту, щоб уникнути схвалення угоди, яка потім може бути відкинута в Лондоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.