Туреччина має докази, що Саудівська Аравія вбила зниклого опозиціонера - ЗМІ

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 15:28

Турецький уряд проінформував офіційні особи США, що у нього є аудіо-та відеозаписи, які підтверджують, що оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі  був убитий цього місяця у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Про це повідомило видання Washington Post з посиланням на американських та турецьких посадовців.

Записи свідчать, що команда безпеки Саудівської Аравії затримала Хашкаджі  в консульстві, коли 2 жовтня він прибув для отримання офіційного документа перед своїм майбутнім весіллям. Його убили, а потім розчленували його тіло, заявили посадовці.

За словами офіційних осіб, аудіо запис дає дуже переконливі докази того, що команда Саудівської Аравії несе відповідальність за смерть Хашкаджі. "Запис голосу зсередини дає розуміння того, що трапилося з Джамалем після того, як він зайшов усередину", - сказало джерело газети.

"Ви чуєте його голос і голоси інших людей, які розмовляють по-арабськи. Можна почути, як його допитували, катували, а потім вбивали", - додало джерело.

Джамаль Хашкаджі має давні зв'язки з королівською родиною Саудівської Аравії, проте він є критиком нинішнього саудівського уряду і наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана.

Існування таких доказів може пояснити, чому Анкара так швидко звинуватила Саудівську Аравію у вбивстві Хашкаджі. Але офіційні особи Туреччини побоюються оприлюднювати записи, боячись розкриття того, як турки стежать за іноземними організаціями в своїй країні, сказали джерела.

Детальніше читайте у статті: "Вбивча дипломатія: які наслідки може мати зникнення саудівського опозиціонера".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.