Місто в Італії 20 років приймало мігрантів: тепер мера арештували, біженців вивезуть

Неділя, 14 жовтня 2018, 14:26

Міністерство внутрішніх справ Італії збирається перемістити всіх мігрантів з південного міста Ріаче, яке багато років приймає біженців.

Про це повідомляє ВВС.

Наступного тижня мігранти будуть переведені в інші центри для мігрантів. Про це було оголошено через кілька днів після арешту мера міста Доменіко Лучано за звинуваченням в організації шлюбів для імміграційних цілей. Зараз він перебуває під домашнім арештом.

Доменіко Лучано
Доменіко Лучано

Про мера невеликого італійського містечка в Калабрії писали багато світових ЗМІ через його незвичайну програму із залучення мігрантів. У малонаселеному місті їм пропонували покинуті будинки і навчання без відриву від роботи в надії, що вони дадуть поштовх економіці.

Він почав цю систему в 1998 році при попередньому уряді, і з тих пір сотні мігрантів оселилися в містечку, де проживали близько 2000 осіб.

Успіх програми, яку багато вітали як модель інтеграції, привів до того, що Лучано був названий одним з 50 світових лідерів за версією журналу Fortune в 2016 році.

Його арешт на початку місяця викликав протести і національну дискусію про міграційний проект.

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні і його права партія "Ліга" заявили, що цей арешт означає, що уряд "оголосив війну імміграційному бізнесу".

Лучано сказав, що оскаржить своє утримання під вартою, заявивши, що уряд "хоче нас знищити".

"Як можна думати про те, щоб знищити "модель Ріаче", яка була описана багатьма людьми, політиками, інтелектуалами і художниками, як незвичайний досвід?", - сказав він.

Перше звинувачення на адресу мера Лучано полягало в тому, що він організовував шлюби, щоб обійти імміграційні правила.

Прокурори сказали, що вони прослуховували телефон Лучано і записали як мінімум одну розмову, в якій мер пропонував шлюб як вирішення проблеми імміграції.

Один уривок стосувався нігерійської мігрантки, якій тричі було відмовлено в проживанні в Італії. Повідомляється, що Лучано сказав, що одруження на італійському громадянинові є "єдиним способом просування вперед".

На посаді мера Лучано також відповідав за реєстрацію цивільних союзів.

Прокурори заявили, що йому також пред'явлено звинувачення в розподілі послуг зі збирання сміття між двома компаніям без необхідних тендерів.

Це звинувачення може також мати відношення до програми міграції в місті. Дві компанії були громадськими кооперативами, створеними "для забезпечення роботи жителів Ріаче і мігрантів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.