Саудівська Аравія готується визнати вбивство журналіста у консульстві в Стамбулі - ЗМІ

Вівторок, 16 жовтня 2018, 11:22

Влада Саудівської Аравії готується визнати, що журналіст Джамаль Хашоггі дійсно був убитий на території консульства країни в Стамбулі.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

За даними телеканалу, Саудівська Аравія готує доповідь, яка підтвердить, що смерть Хашоггі сталася під час допиту. Після допиту журналіста мали викрасти з Туреччини.

Одне з джерел заявило, що звіт, швидше за все, визнає, що операція саудівських спецслужб була проведена без відповідного дозволу і належної прозорості і що залучені сторони нестимуть відповідальність.

Джерело визнало, що доповідь все ще готується і ситуація може змінитися.

Державний секретар США Майк Помпео прибув до Ер-Ріяда, де зустрінеться з королем Салманом та наслідним принцем Мохаммедом бін Салманом.

Як повідомлялося, у понеділок Саудівська Аравія вперше дозволила турецькій поліції обшукати своє консульство в Стамбулі.

Раніше The Washington Post повідомила, що турецький уряд проінформував офіційні особи США, що у нього є аудіо-та відеозаписи, які підтверджують, що Хашоггі убили у консульстві.

Турецькі ЗМІ повідомили, що годинник Apple Watch, який був на руці Хашоггі записав момент його вбивства в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Детальніше читайте у статті: "Вбивча дипломатія: які наслідки може мати зникнення саудівського опозиціонера".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.