Україна просить ПА НАТО вплинути на Угорщину

Вівторок, 16 жовтня 2018, 15:15

Київ звернувся до Парламентської асамблеї НАТО із закликом вплинути на Угорщину, яка блокує євроатлантичні прагнення України.

Про це йшлося на зустрічі співголови міжпарламентської ради Україна-НАТО Ірини Геращенко з новообраним президентом Парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічєнє, повідомляє прес-служба ВРУ.

Відзначається, що під час зустрічі Ірина Геращенко закликала керівництво ПА НАТО вплинути на Угорщину, що використовує членство в Альянсі задля блокування співпраці України з НАТО на рівні КУН.

Своєю чергою, Раса Юкнявічєнє висловила глибоке розуміння поточної ситуації в Україні та відзначила, що питання України залишається пріоритетним на порядку денному ПА НАТО, зазначили у прес-службі.

Як відомо, Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО, заявляючи про нібито порушення прав угорців, які живуть в Україні, через положення закону про освіту, яким визначено, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.

Голова МЗС Павло Клімкін нещодавно підтвердив, що Україна не перегляне ухвалене освітнє законодавство і не відмовиться від намірів принести "більше України" на Закарпаття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.