У Німеччині взялися за пропагандиста Філіпса через наругу над могилою Бандери

Вівторок, 16 жовтня 2018, 15:29

Поліція Мюнхена відкрила справу у зв'язку з актом наруги над могилою ідеолога українського націоналістичного руху Степана Бандери з боку британця Грема Філіпса.

Про це повідомило генеральне консульство України в Мюнхені на своїй сторінці у Facebook.

Консульство повідомило, що у зв’язку із великим суспільним резонансом та численними запитами ЗМІ щодо дій Філіпса 15 жовтня зв’язалося з Управлінням поліції Мюнхена з інформацією про зазначений інцидент та проханням про відповідне реагування.

 

За інформацією консульства, у результаті було відкрито справу та здійснено необхідні оперативно-слідчі та процесуальні дії.

"Наразі триває слідство, після закінчення якого матеріали будуть передані до прокуратури для належної правової оцінки скоєного. Генконсульство перебуває в контакті з мюнхенськими правоохоронними органами і тримає справу на особливому контролі", - повідомили українські дипломати.

Нагадаємо, прокремлівський пропагандист Грем Філліпс зірвав прапори з могили лідера ОУН Степана Бандери в німецькому Мюнхені, відповідне відео опублікував в YouTube. Він також прикріпив до могильного хреста банер з написом: "Тут похований український нацист Степан Бандера".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.