США ввели санкції проти 20 компаній і банків з Ірану

Середа, 17 жовтня 2018, 09:35

Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій стосовно 20 компаній і банків з Ірану, які фінансували воєнізовану групу, пов'язану з Революційною гвардією.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

До списку, зокрема, потрапили кілька інвесткомпаній, компанії, пов'язані з видобутком цинку, виробник сталі і низка банків. Всі організації зареєстровані в Ірані.

Мінфін США заявляє, що санкції проти цих компаній вводяться через те, що вони надають фінансову допомогу ополченню Басидж, що підкоряється Корпусу вартових ісламської революції.

"Ця велика мережа надає фінансову інфраструктуру силам Басидж для вербування, навчання і інструктажу дітей, яких примушують до бойових дій, що проводяться за наказом Революційної гвардії", - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Військове угрупування Басидж звинувачують у підготовці бійців для гвардії, в тому числі дітей віком від 12 років. Потім цих дітей направляли до Сирії для підтримки режиму президента Башара Асада.

"Міжнародне співтовариство має зрозуміти, що ділові зв'язки з Басидж і Революційною гвардією мають реальні гуманітарні наслідки", - сказав Мнучін.

Раніше повідомлялося, що Росія допоможе Ірану створити механізм, який дозволить обходити американські санкції.

Планується, що Іран буде доставляти свою нафту через Каспійське море на російські нафтопереробні заводи. Вже після цього нафта продаватиметься на міжнародному ринку як російська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.