Уряд Британії може погодитися на продовження перехідного періоду після Brexit - ЗМІ

Середа, 17 жовтня 2018, 12:35

У британському уряді пропонують розглянути питання продовження перехідного періоду після Brexit, щоб вийти з глухого кута в переговорах з Брюсселем.

Про це повідомляє The Times.

Міністр торгівлі Ліам Фокс на засіданні уряду у вівторок припустив, що Британія може залишитися в перехідному періоді ще "на кілька місяців" після грудня 2020 року.

19-місячний перехідний період починається після 29 березня 2019 року і буде підтримувати існуючі зв'язки Британії з ЄС без представництва в Європейській комісії або Європарламенті.

Британський прем'єр Тереза ​​Мей шукає нові варіанти після того, як ЄС відхилив її план щодо ірландської кордону. Вона хотіла, щоб вся Британія залишалася в митному союзі з ЄС, щоб уникнути перевірок і жорсткого кордону в Ірландії.

Однак ЄС наполягає на тому, що тільки Північна Ірландія може залишитися в митному союзі, фактично створюючи кордон в Ірландському морі. "Це дуже велика проблема", - сказало джерело в британському уряді.

Фокс припустив, що один з варіантів запобігання кризі може полягати в тому, щоб продовжити перехідний період, щоб дати більше часу для укладення угоди про вільну торгівлю.

За даними видання, продовження перехідного періоду підтримують міністр фінансів Філіп Хеммонд і бізнес-секретар Грег Кларк.

Видання Financial Times сьогодні повідомило, що головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє відкритий для продовження перехідного періоду ще на один рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: