Німецьку депутатку можуть вигнати з партії за фото з "гітлерівським вином"

фото
Середа, 17 жовтня 2018, 15:55

Депутатка від ультраправої "Альтернативи для Німеччини" Джессіка Бісманн опинилася на межі виключення з партії через її старі фотографії на фоні вина з Адольфом Гітлером на етикетці.

Про це повідомляє The Local.

Бісманн представляє "Альтернативу для Німеччини" в адміністративному окрузі Марцан-Геллерсдорф в Берліні. Її фотографії були давно опубліковані в соціальній мережі MySpace, а нещодавно знову були виявлені в інтернеті.

На фотографіях Бісманн позує на тлі кухні, де на полицях можна побачити пляшки з вином з Адольфом Гітлером на етикетках.

Вино із Адольфом Гітлером на етикетці називають Führerwein. Його заборонено вільно продавати в Німеччині, проте його можна замовити, наприклад, в Італії, та поштою доставити в ФРН. Мати таке вино удома дозволено, проте публічно демонструвати - ні.

Тепер у "Альтернативі для Німеччини" відкрили справу проти Бісманн та будуть вирішувати, чи не виключити її з партії.

За даними німецьких ЗМІ, Бісманн шкодує, що ці фотографії 10 років тому взагалі були зняті. Вона переконує, що не бачила пляшок на задньому фоні, коли фотографувалася.

За її словами, вона фотографувалась не в своєму домі, а у домі тогочасного друга, який живе у передмісті східнонімецького міста Хемніц. Із ним, стверджує Бісманн, вона більше не підтримує контакти.

Нагадаємо, у місті Хемніц нещодавно спалахнули масові демонстрації через убивство німця ймовірно двома мігрантами. У заворушеннях були активно задіяні праві і ліві радикали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.