Трамп заявив про вихід з ракетного договору з Росією

Неділя, 21 жовтня 2018, 10:05

Президент США Дональд Трамп заявив про вихід Вашингтона з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) з Росією.

Про це пише The Guardian.

Виступаючи перед журналістами після передвиборчого заходу в Неваді, Трамп заявив, що Росія порушила угоду: "Вони порушують її протягом багатьох років, і я не знаю, чому президент Обама не вів переговори і не виходив (з договору, - ред)".

"Ми не збираємося дозволити їм порушувати ядерну угоду і робити зброю, і нам самим це не дозволено. Ми ті, хто залишилися в угоді, і ми виконуємо угоду, але Росія, на жаль, не виконала угоду, тому ми збираємося розірвати договір, ми збираємося вийти", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, Трамп підкреслив, що США "повинні будуть розвивати цю зброю".

"Поки Росія не прийде до нас, і Китай не прийде до нас, і всі вони не прийдуть до нас і не скажуть: "Давайте всі ми будемо розумнішими і давайте ніхто з нас не буде розробляти цю зброю", - сказав він, додавши, що якщо Росія і Китай зроблять це, США приєднаються до угоди.

"Але поки хтось порушує цю угоду, ми не будемо єдиними, хто виконує її", - підкреслив він.

Росії доведеться вживати заходів військово-технічного характеру у разі виходу США з Договору, заявили в МЗС РФ.

Раніше США заявляли, що надавали Росії докази того, що вона порушує договір. Про те, що Росія не дотримується зобов'язань, також заявляв генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.