Штурм іспанського анклаву на півночі Африки: один загиблий і 34 поранених

Понеділок, 22 жовтня 2018, 17:17

Марокко депортує 141 мігранта, яких заарештували днем раніше під час спроби штурму паркану на кордоні з іспанським анклавом Мелілья.

Про це пише Reuters.

Один мігрант загинув після того, як упав із семиметрового металевого бар'єру, а 22 інших і 12 співробітників служби безпеки отримали травми, повідомляє Міністерство внутрішніх справ Марокко.

Близько 200 осіб пробралися в Мелілью, повідомила іспанська влада. Той, хто не зміг, буде депортований у свою країну, заявили в Марокко, не вказавши національностей затриманих.

Марокко інші африканці можуть відвідувати без віз. Країна стала важливим маршрутом для мігрантів в Європу після взяття жорсткого курсу Італією та надання допомоги з боку ЄС лівійській береговій охороні. Переважна більшість прибулих до Іспанії - це чоловіки з Гвінеї, Малі та Марокко.

За даними ООН, цього року понад 6 тисяч мігрантів досягли Меліль'ї та сусідньої території Іспанії Сеути.

У деяких місцях паркани навколо анклавів обнесені колючим дротом. Мігранти використовують різаки для металу та великі гаки з мотузками, щоб подолати паркани. 

Міністерство внутрішніх справ Іспанії розглядає можливість використання мініатюрних безпілотних літальних апаратів для патрулювання вздовж кордону північноафриканських анклавів Сеута і Мелілья.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.