Прем’єр Угорщини каже, що Брюссель перетворює ЄС на імперію

Середа, 24 жовтня 2018, 09:26

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що лідери Європейського союзу навмисне не зупинили масову міграцію на континент і хочуть створити "європейську імперію" для підпорядкування окремих націй.

Із такою заявою Орбан виступив у вівторок під час відзначення річниці антирадянського угорського повстання 1956 року, повідомляє Associated Press.

Орбан закликав виборців відмовитися від глобалізму і підтримати "культуру патріотизму" на виборах до Європейського парламенту наступного року.

"Вибори в Європарламент у травні вирішать, в якому напрямку попрямує фургон Європи. Ми повинні відкинути ідеологію глобалізму і підтримати замість цього культуру патріотизму", - сказав Орбан великому натовпу, який зібрався біля музею терору.

Орбан зазначив, якщо імміграція до Європи продовжиться, "автохтонні європейці" стануть меншиною на континенті, а "терор стане частиною життя у великих містах".

"Ті, хто хоче виліпити європейську імперію з Європейського союзу,усі без винятку є прихильниками імміграції. Вони свідомо не використали свою величезну військову та поліцейську міць, вони свідомо не захистили Європу від масового напливу мігрантів", - сказав Віктор Орбан.

З 2015 року Орбан веде жорстку антиімміграційну політику, зробивши її основою політичної спрямованості своєї партії. Антиімміграційна позиція допомогла його політичній силі "Фідес" на виборах у квітні втретє поспіль виграти дві третіх місць у парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: