Бомби для Обами і Клінтон: соратники Трампа вказують на "неназваних агітаторів"

Четвер, 25 жовтня 2018, 14:02

Багато відомих консервативних коментаторів, серед яких деякі найзапекліші захисники президента США Дональда Трампа звинуватили неназваних ліберальних агітаторів у тому, що вони надіслали вибухові пристрої лідерам Демократичної партії і критикам Трампа й ультраправих, щоб республіканці виглядали радикально перед проміжними виборами.

Про це пише The New York Times.

Пакети, в яких виявили вибухові пристрої, були адресовані, зокрема, колишньому президенту США Бараку Обамі та екс-голові Державного департаменту Гілларі Клінтон. Один вибуховий пристрій був надісланий в "Тайм-Ворнер-Центр" в Нью-Йорку, де розташована редакція CNN. Трамп неодноразово критикував роботу CNN, називавши ЗМІ генератором фейкових новин.

У своєму виступі в Білому домі Трамп пообіцяв "агресивне розслідування" справи. Він також наголосив на політичному єднанні задля запобігання політичного насильства. Інцидент відбувся за два тижні до проведення проміжних виборів до Конгресу 6 листопада.

Жодна із принаймні восьми бомб не вибухнула і ніхто не постраждав. Ризику для Обами та Клінтон не було, заявила Секретна служба США, пише Reuters. Підозрювані наразі не встановлені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.