Путін вважає Скрипаля "покидьком" і "зрадником батьківщини"

Середа, 3 жовтня 2018, 15:44

Президент РФ Владімір Путін назвав колишнього офіцера ГРУ Сергєя Скрипаля, якого, як вважає Британія, росіяни намагались отруїти у Солсбері, покидьком і зрадником.

Про це глава РФ сказав у середу на пленарному засіданні Російського енергетичного тижня, повідомляє російське агентство "РИА Новости".

"Що стосується Скрипалів і так далі - цей шпигунський черговий скандал роздувається штучно. Я переглядаю деякі інформаційні джерела. Ваші колеги проштовхують думку, що пан Скрипаль мало не правозахисник якийсь. Він просто шпигун - зрадник батьківщини. Розумієте, є таке поняття - зрадник батьківщини", - заявив Путін.

Він назвав Скрипаля "просто покидьком", зазначивши, що чим швидше закінчиться інформаційна кампанія навколо нього, то краще.

Як повідомлялося, колишній співробітник ГРУ РФ Сергєй Скрипаль підтримує політику Кремля щодо України.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов. Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга.

Він - полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя РФ".

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ. Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

У МЗС Росії сказали, що названі імена їм невідомі, і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.