Прем’єр Франції не став подавати у відставку на тлі очікувань перестановок в уряді

Вівторок, 9 жовтня 2018, 13:21

Прем’єр Франції Едуар Філіпп не подав президенту Еммануелю Макрону заяву про відставку, як це очікувалося раніше, однак перестановки у в уряді Франції очікуються протягом дня.

Про це повідомляє Le Figaro

Едуар Філіпп прибув до Єлисейського палацу о 9 ранку і залишив його менше ніж за півтори години.

За повідомленнями ЗМІ, саме під час цього візиту він передав Макрону заяву про відставку. Пізніше джерела в уряді повідомили, що відставки не сталося.

Як очікувалося, президент після відставки Філіппа має повторно призначити його на посаді, дозволивши йому сформувати нову команду.

Президент і прем’єр вже кілька днів проводять переговори щодо пере форматування уряду. Очікується, що перестановки в уряді будуть проведені протягом дня.

Внаслідок перестановок мають призначити і голову МВС – попередній очільник міністерства Жерар Колон виявив бажання піти у відставку через наміри балотуватися в мери Ліона. Колон вважався відданим соратником Макрона.

Зазначається, що в наслідок перестановок в уряді будуть замінені "слабкі" міністри, а Макрон зможе зміцнити свої позиції, які похитнулися після скандалу з його охоронцем, який побив протестувальника, і відставки популярних міністрів.

Новий уряд має зібратися на своє перше засідання у середу. Того ж дня за довіру новому кабінету має проголосувати парламент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.