Поліція Чехії звернулася до Швейцарії щодо сина прем'єра Бабіша

Середа, 14 листопада 2018, 14:05

Прес-служба поліції Чехії повідомила, що вже звернулася з проханням про співпрацю до органів правопорядку Швейцарії, де перебуває син прем'єр-міністра Андрей Бабіш-молодший, якого звинувачують у зловживаннях євродотаціями.

Про це пише Aktualne.cz.

Глава МВС Ян Гамачек заявив, що відомству декілька місяців тому стало відомо, що син прем'єр-міністра перебуває в Швейцарії зі своєю матір'ю.

Слідчі довгий час не мали можливості допитати сина прем'єра, кримінальне переслідування якого його оточення намагалося зупинити, повідомляючи про незадовільний психічний стан 35-річного Бабіша.

За словами Гамачека, кілька місяців тому питання оцінки психічного здоров'я сина прем'єра передали на розгляд судовому експерту. 

"З огляду на те, що звинувачені переїхали за межі Чеської Республіки, і поліція не може тримати кримінальну справу в іншій країні, кілька тижнів тому ми мали місце інтенсивне спілкування в рамках міжнародного поліцейського співробітництва через Інтерпол з швейцарською поліцією", - сказав Гамачек.

Напередодні стало відомо, що син чеського прем’єра Андрей Бабіш-молодший у інтерв’ю журналістам заявив: минулого року батько розпорядився насильно вивезти його в Крим, щоб сховати від корупційного розслідування. Син прем'єра звернувся в поліцію і заявив, що його викрали.

Андрей Бабіш заперечує звинувачення сина, заявляючи, що той психічнохворий і потребує нагляду. Опозиційні партії Чехії закликали Бабіша піти у відставку.

Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо махінацій із коштами ЄС.

У 2008 році родина Бабіша викупила старовинний маєток, який вирішила переобладнати у люксовий конференц-центр "Гніздо лелеки". Суму реконструкції оцінили у 350 млн крон, з яких 50 млн склав грант Євросоюзу на підтримку малого бізнесу.

Прем’єр-міністр відмежувався від скандалу і заявив, що "Гніздо лелеки" належить його дітям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.