Клімкін пояснив, чому ЄС не став жорстко коментувати агресію РФ на Азові

Понеділок, 26 листопада 2018, 14:19

Вчорашні заяви деяких західних країн і ЄС щодо ситуації в Азовському морі зроблені в обережному тоні через те, що були підготовлені до обстрілів і захоплення українських суден.

Про це розповів глава МЗС України Павло Клімкін в інтерв’ю "Європейській правді".

"Я поясню, чому окремі заяви могли декого здивувати. Річ у тім, що наші друзі підготували та узгодили свої заяви ще до того моменту, як відбувся обстріл наших суден і вони були захоплені", - сказав Клімкін.

Він розповів, що спілкувався з главою дипломатії ЄС Федерікою Могеріні ще в неділю вранці, коли вона була на саміті ЄС. За підсумками цієї розмови у Брюсселі й підготували заяву.

"Але так вийшло, що вже після того відбувалися подальші події. Тому не звертайте уваги на те, що там немає жорстких тез – річ у тому, що текст не враховує ключових подій. Далі заяви з ЄС будуть іншими", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, у неділю ввечері ЄС у своїй заяві закликав Росію відновити свободу руху в Керченській протоці і не загострювати ситуацію в Азовському морі.

Брюссель також закликав всі сторони діяти стримано в Азовському морі, хоча в даній ситуації Україна не вчинила жодних провокативних або незаконних дій.

Детальніше читайте у інтерв’ю: "Павло Клімкін: Ми вважаємо, що це війна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.