Албанія і Косово провели спільні засідання урядів, Тирана підтримала мита для Сербії

Вівторок, 27 листопада 2018, 10:51

Албанія висловила публічну підтримку Косово, уряд якого встановив 100-відсоткові мита на сербські товари.

Про це повідомляє Euractiv.

Косово 21 листопада підвищило митні тарифи на сербські і боснійські товари з 10 до 100% після того, як Сербія заблокувала вступ своєї колишньої провінції в міжнародну поліцейську організацію Інтерпол.

У понеділок уряди Албанії та Косово провели спільне засідання в косовському місті Печ, де підписали угоду про усунення торгових бар'єрів на своєму кордоні до середини 2019 року.

Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама заявив, що нові мита на сербські товари з боку Косово були "політичною реакцією на державу, яка встромила ножа в спину Косово".

"Сьогодні настав час встановити тарифи на 100% на півночі та мати нульові тарифи на півдні Косово", - сказав Рама.

Рама опублікував уи Twitter фотографію з косовським політиком Фатміром Лімайном, на якому вони демонструють знак албанського орла, символ Великої Албанії.

Він також закликав міністерства закордонних справ в Приштині і Тирані "почати роботу над спільним стратегічним проектом, який об'єднає албанців до 2025 року".

"Я дуже добре знаю, що скаже Белград або хтось інший, але я бачу, що албанський союз є необхідністю на шляху до ЄС", - сказав він, додавши, що ЄС "повинен припинити використовувати подвійні стандарти".

Нагадаємо, Євросоюз засудив Косово за підвищення мита на сербські товари і закликав негайно його скасувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.