Меркель пропустить відкриття саміту G20 через поломку її літака

фото
П'ятниця, 30 листопада 2018, 10:31

Канцлер Німеччини Ангела Меркель пропустить відкриття саміту G20 в Аргентині через те, що її літак зробив вимушену посадку незабаром після вильоту з Берліна.

Про це повідомляє ВВС.

Офіс канцлера повідомив, що Меркель і делегати здійснили безпечну, але незаплановану посадку в Кельні після того, як на літаку виникла технічна проблема. Літак повернув назад, коли перебував над Нідерландами.

 

Капітан оголосив пасажирам, що він вирішив повернутися через "несправність декількох електронних систем". Проблема полягала у використанні системи зв'язку літака, і екіпаж повинен був використовувати супутниковий телефон для зв'язку з диспетчерами повітряного руху.

Ще одна проблема полягала в тому, що довша злітно-посадкова смуга аеропорту Кельна була недоступна. Оскільки A340 повинен був швидко зупинитися, і все ще був повністю завантажений паливом, його гальмівна система перегрілася, і пожежна команда зустрічала літак при посадці.

Німецьку делегацію деякий час тримали в літаку, перш ніж чиновники вирішили відправитися на автобусі в готель в Бонні.

У п'ятницю вранці канцлер, її чоловік і міністр фінансів відправляться в Мадрид на літаку німецьких ВПС, а потім вилетять до Аргентини на рейсі авіакомпанії Iberia.

Уряд використовує літак Airbus A340-300 під назвою "Конрад Аденауер", названого на честь першого післявоєнного канцлера Західної Німеччини.

Для міністра фінансів Олафа Шольца технічні проблеми цього літаки не нові. У жовтні під час його поїздки в Індонезію літаку довелося зробити незаплановану посадку через те, що гризуни погризли електричні кабелі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.