Лукашенко пообіцяв "розмістити щось" у відповідь на нову базу США в Польщі

Неділя, 4 листопада 2018, 14:15

Президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що створення нової американської бази на території Польщі змусить Білорусь і Росію дати адекватну відповідь.

З такою заявою глава Білорусі виступив у неділю, спілкуючись з жителями у Вітебській області, повідомляє БЕЛТА.

"Я міністру закордонних справ (Польщі. - Ред.) сказав - він виступав у нас в Мінську: ми з вами воювати не збираємося. Тому не треба створювати зайві бази.

В іншому випадку ми з росіянами повинні будемо відповідати. Значить, ми будемо змушені щось розміщувати, щоб вам протидіяти", - заявив Лукашенко.

Лукашенко зазначив, що, виступаючи цього тижня перед учасниками зустрічі Основної групи Мюнхенській конференції з безпеки, він закликав Захід "цінувати Білорусь".

"Я їм казав: цінуйте Білорусь, не треба проти нас санкції вводити. І наркота, і бандитизм, і ядерні елементи, і незаконна міграція - все через нас йде на Захід. Ми їх ловимо, відловлюємо за власний рахунок ", - сказав Лукашенко.

Президент США Дональд Трамп раніше схвалив рішення Варшави про виділення $1,5 - 2 млрд на будівництво інфраструктури під американську військову базу на території країни. Дуда зауважив, що її можна було б назвати "Форт Трамп".

Польща заявляє, що майбутнє збільшення американської присутності в країні – це реакція на агресивні дії Росії.

Нині на території Польщі дислокуються близько 3,5 тис. американських військовослужбовців, які перебувають там на ротаційній основі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.