Скандального екс-голову спецслужби Німеччини таки відправили в остаточну відставку

Понеділок, 5 листопада 2018, 19:50

Колишнього голову Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганса-Георга Маасена відправили з нової посади у відставку з достроковим виходом на пенсію.

Про це у понеділок, 5 листопада, повідомив міністр внутрішніх справ Горст Зеєгофер, повідомляє Deutsche Welle.

Зеєгофер проінформував, що попросив про це рішення президента Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Глава МВС назвав своє рішення неуникним. Він пояснив, що Маасен в одному зі своїх останніх виступів допустив "неприйнятні формулювання", які унеможливлюють подальше співробітництво.

Скандал навколо Маасена спричинили висловлені ним сумніви щодо реальності "облав" на мігрантів у місті Хемніці, а також щодо автентичності відео з переслідуванням мігрантів. Пізніше він заявив, що не заперечує справжність відео і його неправильно зрозуміли.

Керівники партій "великої коаліції" у вересні домовилися, що Маасен залишить посаду голови контррозвідки та працюватиме держсекретарем в міністерстві внутрішніх справ, що означало для нього більшу зарплатню.

Досягнутий компроміс розкритикували соціал-демократи, назвавши його відставкою з підвищенням. Пізніше лідери коаліції домовилися, що Маасен стане спеціальним радником в МВС.

Проте нещодавно Маасен в ході зустрічі керівників спецслужб різних країн виступив на захист своїх попередніх висловлювань та заявив, що якісь "ліворадикальні сили в Соціал-демократичній партії Німеччини", що раніше виступали проти створення урядової коаліції з блоком ХДС/ХСС, нібито вважали його висловлювання про події в Хемніці хорошим приводом для розвалу коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.