Мей поїде до Брюсселя передомовлятися про кордон з Ірландією - міністр

Понеділок, 10 грудня 2018, 16:03

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей має намір переглянути питання кордону Північної Ірландії в її угоді про Brexit з Євросоюзом.

Про це написав у Twitter молодший міністр у департаменті освіти Надім Захаві.

"Тереза Мей вислухала колег і поїде до Брюсселя, щоб відхилити захисну угоду", - написав Захаві.

Питання кордону між Північною Ірландією та Республікою Ірландія було одним з трьох найважливіших разом з британським фінансовим внеском до ЄС та правами громадян ЄС у Британії.

Для того, щоб зберегти прозорий кордон, ЄС запропонував "захисну угоду", що називається Протоколом Північної Ірландії. Вона набуде чинності лише тоді, якщо не буде інших рішень, і спрямована на збереження в Північній Ірландії низки правил ЄС, щоб уникнути необхідності перевірок на кордоні.

Раніше Європейська комісія заявила, що не буде переглядати договір щодо виходу Великої Британії з ЄС, про який було домовлено з прем'єр-міністром Терезою Мей.

У вівторок, 11 грудня, парламент Британії має голосувати за угоду з ЄС, але сьогодні з’явилася повідомлення, що Тереза Мей вирішила відкласти голосуваннячерез ризик провалу.

Нагадаємо, Суд ЄС постановив, що Велика Британія може скасувати  Brexit в односторонньому порядку, відкликавши застосування статті 50 Договору про ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.