ЄС готує конкретні заходи для підтримки регіонів у районі Азовського моря - Могеріні

Понеділок, 10 грудня 2018, 18:27

ЄС розглядає конкретні заходи для підтримки регіонів, на яких найбільше позначилися обмеження Росією вантажних перевезення в районі Азовського моря.

Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні за підсумками зустрічі голів МЗС ЄС у Брюсселі, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми разом із членами ЄС розглядаємо конкретні заходи для підтримки, які можна додати для допомоги регіонам, на яких найбільше позначилися обмеження на вантажні перевезення поблизу Азовського моря", - сказала Могеріні.

Очільниця дипломатії ЄС зазначила, що обговорювала з главою МЗС України Павлом Клімкіним і єврокомісаром з питань розширення Йоганнесом Ганом проекти, які ЄС може підтримувати й фінансувати, щоб допомогти регіону, "що найбільш постраждав від обмежень на вантажоперевезення поблизу Азовського моря".

Вона нагадала, що минулого тижня зустрічалася з міністром закордонних справ РФ Сергеєм Лавровим у Мілані, на якій висловила "зрозумілу та спільну позицію 28 країн-членів ЄС, які очікують, зокрема, що Росія звільнить захоплені судна й екіпажі, а також те, що Росія забезпечить безперешкодне та вільне курсування через Керченську протоку й Азовське море".

Як відомо, до десяти країн ЄС підтримують додаткові санкції проти РФ за агресію на морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.