Клімкін: ініціатива Німеччини щодо Азова - це і є санкція проти Росії

Понеділок, 10 грудня 2018, 19:02

Запровадження механізму міжнародного моніторингу за судноплавством в Керченській протоці та Азовському морі - ідея, яку запропонував голова МЗС Німеччини Гайко Маас - може стати свого роду санкцією проти Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після участі у робочій зустрічі з міністрами закордонних справ держав-членів ЄС у Брюсселі, пише УНІАН.

"Німеччина хоче встановлення механізму міжнародного моніторингу. Я вважаю, що це само собою є санкція для Росії. Я буду розмовляти з Гайко Маасом за декілька днів і буду дискувати з ним, які саме санкції, і відповідно, чи буде підтримувати їх Німеччина", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, Маас запропонував  розширити спостережну місію ОБСЄ в Україні на Азовське море. Пропозицію мають обговорити цього тижня під час зустрічі представників України і РФ за посередництва Франції і Німеччини.

Водночас Маас підкреслив, що Німеччина вважає недоцільними нові санкції ЄС проти Росії у зв'язку з агресією проти України, допоки триватимуть зусилля щодо деескалації конфлікту.

Клімкін пропонує ЄС запровадити персональні санкції проти російських військових, які брали участь в актах агресії проти України, обмежити можливості російських азовських портів та інші.

За його словами, запровадження міжнародного моніторингу в Керченській протоці за судноплавством і проходом суден вимагатиме обговорення з Російською Федерацією. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.