Протести у Франції: нові пропозиції Макрона обійдуться бюджету у 8-10 млрд євро

Вівторок, 11 грудня 2018, 09:04

Виконання економічних заходів, запропонованих президентом Франції Еммануелем Макроном після масштабних протестів "жовтих жилетів", коштуватимуть державі 8-10 млрд євро.

Про це заявив держсекретар Франції Олів'є Дюссо, який курирує бюджетну політику уряду, повідомляє Le Figaro.

"Це від 8 до 10 мільярдів євро, ми зараз в процесі уточнення, щоб зрозуміти, як ми будемо фінансувати намічені заходи", - сказав Дюссо.

Він додав, що у вівторок прем'єр-міністр уточнить умови і список необхідних дій. "Роль президента Республіки в тому, щоб визначити курс, а вже здійснювати його буде уряд", - додав Дюссо.

Нагадаємо, Макрон у понеділок увечері в телезверненні до нації закликав припинити безлади в країні, оголосивши низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища.

Він заявив, що з наступного року у Франції на 100 євро буде збільшена мінімальна заробітна плата, передбачено заходи щодо поліпшення забезпечення пенсіонерів, робота в понаднормові години буде оплачуватися без відрахування податків.

Раніше французький уряд вирішив не закладати у бюджет на наступний рік підвищення акцизів на пальне, плани щодо якого викликали в країні масові і насильницькі протести.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.