Грузія відхилила кандидатуру посла США, вказавши на її прихильність до Саакашвілі - ЗМІ

Вівторок, 11 грудня 2018, 10:46

Грузія відхилила кандидатуру Бріджит Брінк в якості посла США у Тбілісі, оскільки в грузинському уряді вважають, що вона надто прихильна до колишнього президента Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомляє американське видання Foreign Policy із посиланням на дипломатичні джерела у Вашингтоні.

За даними видання, Грузія заявила, що не підпише агреман (попередня згода держави на прийняття певної особи як глави дипломатичного представництва іншої держави) для Брінк.

Брінк є кар’єрним дипломатом з багаторічним досвідом роботи в Європі, вона двічі працювала послом у Грузії, і нинішній уряд у Тбілісі вважає, що вона підтримує Саакашвілі.

Водночас чиновники обох країн, з якими спілкувалися журналісти, заперечують твердження, що Брінк підтримує Саакашвілі. Вони характеризують її як професіонала, яка ніколи не виказувала надмірну прихильність до Саакашвілі чи його партії.

Один з американських дипломатів заявив, що помічник державного секретаря США з питань європейських та євразійських відносин Весс Мітчелл наполегливо виступає за призначення Брінк послом у Грузії.

Державний департамент відмовився коментувати ситуацію і порадив звертатися до Білого дому, який поки що офіційно не оголошував кандидатуру посла у Грузії. В уряді Грузії також відмовилися коментувати це питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.