США - Будапешту: якщо Україні не вдасться, Угорщина опиниться на передовій агресії РФ

Четвер, 13 грудня 2018, 15:05

Посол США в Будапешті Девід Корнштейн закликав Угорщину відновити добрі відносини з Україною і не намагатися заблокувати співпрацю Києва з НАТО.

Про це пише Reuters.

"Якщо Україні не вдасться, Угорщина опиниться на передній лінії російської агресії", - сказав він парламентському комітету.

За його словами, Угорщина має "визначити пріоритети альянсів", адже Росія несе нову загрозу Україні та Європі.

"Зараз більше, ніж коли-небудь, Росія випробовує Захід", - сказав Корнштейн.

"Ми глибоко переконані, що для союзників по НАТО найкращий спосіб просувати реформи в Україні - це розмовляти з Україною, а не блокувати участі України в НАТО", - додав він.

Корнштейн сказав, що Угорщина, яка сильно залежить від російської нафти й газу, грає з вогнем, заграючи з президентом РФ Владіміром Путіним.

"Нам слід пам'ятати про загальну картину. Путін не зацікавлений в національному суверенітеті. Його бачення є неоімперським. Якщо Україні не вдасться, Угорщина буде на передній лінії російської агресії", - сказав він.

Державний секретар Міністерства закордонних справ Левенте Мадьяр сказав парламентському комітету, що розбіжності між США та Угорщиною не є стратегічними, і він сподівається, що діалог допоможе виправити їх, повідомляє державне інформаційне агентство MTI.

Угорщина блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО через ухвалений Києвом закон про освіту, який набрав чинності 28 вересня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.