Франція залишає свої війська у Сирії: боротьба з ІДІЛ ще не завершена

Четвер, 20 грудня 2018, 12:17

Франція збереже присутність своїх військ в північній частині Сирії, бо вважає, що бойовики "Ісламської держави" не були знищені і продовжують загрожувати інтересам країни.

Про це французькі дипломати повідомили агентству Reuters.

Франція є провідним членом міжнародної коаліції під проводом США, яка бореться з ісламістами у Сирії та Іраку. Париж має близько тисячі військовослужбовців, розміщених на півночі Сирії.

Французькі дипломати заявили, що рішення американського президента Дональда Трампа про виведення двох тисяч військовослужбовців з регіону застало Париж зненацька. Вашингтон стверджує, що "Ісламська держава" вже зазнала поразки в Сирії.

"Це показує, що у нас різні пріоритети, і що треба покладатися передусім на себе", - сказала телеканалу "C-News" міністр у справах Європи Франції Наталі Луазо.

"На сьогоднішній день, звичайно, ми залишаємось в Сирії, тому що боротьба проти "Ісламської держави" є дуже важливою", - додала вона.

Франція є особливо чутливою до загрози ісламістів після серії терактів, які відбулися в країні у останні роки.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про перемогу над ІДІЛ у Сирії і зазначив, що боротьба з ісламістами була єдиною причиною присутності американських військ у країні.

У Білому домі підтвердили, що США розпочали виведення військ із Сирії на тлі початку нової фази кампанії проти ІДІЛ. За даними ЗМІ, США потрібно 60-100 днів для виведення своїх військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.