Трамп несподівано прибув в Ірак – захищав рішення піти з Сирії

Четвер, 27 грудня 2018, 08:26

Президент США Дональд Трамп прибув в Ірак з неоголошеним візитом, під час якого захищав своє рішення вивести американські війська з Сирії.

Про це повідомляє видання The Hill.

Трамп приїхав до Іраку вперше на посту президента США. Він став третім американським президентом, який відвідав цю "гарячу" країну.

У Білому домі повідомили, що президент і перша леді вирушили до Іраку пізньої різдвяної вночі, "щоб відвідати наші війська і високе військове керівництво і подякувати їм за службу... а також побажати їм веселого Різдва".

Виступаючи на авіабазі Аль-Асад перед військовими, Трамп заперечив повідомлення про те, що він оголосив про вихід із Сирії без завчасного попередження.

"Ви знаєте, про це повідомляють так, ніби я просто вирішив вивести (війська. – Ред.). Я не просто виводжу їх. Я говорив про це протягом півтора року", - сказав Трамп. Він запевняє, що звертався з численними проханнями до чиновників протягом 18 місяців, щоб вивести війська.

Трамп минулого тижня оголосив, що понад дві тисячі американських солдатів скоро повернуться додому з Сирії. Він аргументував це рішення тим, що терористичну "Ісламську державу" в Сирії переможено.

Його рішення викликало негативну реакцію республіканців і деяких демократів, які стверджували, що виведення військ з Сирії утворить простір для дій для Ірану та Росії, двох відомих прихильників сирійського лідера Башара Асада. Трамп стверджує, що Туреччина продовжуватиме боротьбу з "Ісламською державою" у регіоні.

Трамп також заявив, що США можуть використовувати авіабазу Аль-Асад в Іраку для дій проти ІДІЛ у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.