Прем'єр Чехії відкинув підозри у конфлікті інтересів при отриманні грошей ЄС

Понеділок, 3 грудня 2018, 13:50

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш відкинув підозри з боку юристів Європейської комісії, які закидають йому конфлікт інтересів і порушення правил ЄС.

Про це пише Radio Praha.

У суботу британське видання The Guardian, посилаючись на звіт юридичної служби Єврокомісії, повідомило, що Бабіш перебуває в ситуації, яка "кваліфікується як конфлікт інтересів". Предметом розслідування є субсидії ЄС, надані холдинговим компаніям Agrofert - бізнес-імперії прем'єр-міністра, що складається з 230 компаній.

Бабіш запевнив, що витік документа стався спеціально через дебати у Європарламенті щодо бюджету ЄС, заплановані на 3 грудня.

Бабіш заявив, що не бачить причин, чому чеських платників податків можуть зобов'язати повернути субсидії ЄС, виділені для Agrofert, і стверджує, що він виконав всі свої зобов'язання за законодавством, передавши Agrofert в трастовий фонд.

Йдеться про 82 млн євро, виплачених Agrofert в 2018 році, але підсумкова сума може бути набагато вищою. Документ, який також надіслали голові офісу ЄС по боротьбі з шахрайством, робить висновок, що кошти "повинні бути піддані фінансовому коректуванню", що означає їх повернення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.