Парламент Італії прийняв погоджений з Брюсселем бюджет

Неділя, 30 грудня 2018, 12:56

Нижня палата парламенту Італії у ніч на неділю проголосувала за переглянутий після критики ЄС проект бюджету на 2019 рік.

Про це повідомляє агентство Ansa.

Під час голосування депутати висловили довіру уряду щодо перегляду проекту бюджету. За це проголосували 327 депутатів, проти – 228, один утримався.

Опозиція наполягала, що часу на дебати щодо погодженого з Брюсселем проекту не було і парламентарі не змогли представити альтернативні варіанти.

Лівоцентристська демократична партія навіть подала скаргу у Конституційний суд, поставивши голосування під сумнів, а її прибічники провели акцію під парламентом.

Минулого тижня переглянутий проект бюджету підтримав Сенат Італії. Щоб набути чинності з початку нового року, бюджет повинен був бути затверджений нижньою палатою парламенту до 31 грудня.

Раніше Європейська комісія досягла компромісу з Італією про бюджет на 2019 рік після декількох місяців словесної суперечки. Таким чином Риму вдалось уникнути дисциплінарних заходів з боку ЄС.

У жовтні популістська правляча коаліція Італії оприлюднила проект бюджету, який передбачав прогнозований дефіцит ВВП у розмірі 2,4% у порівнянні з 1,8% цього року. В результаті компромісу з Брюсселем Рим зменшив свій прогноз дефіциту на наступний рік до 2,04% ВВП. Рим також знизив прогноз економічного зростання з 1,5% до 1%.

Італія ризикувала потрапити під санкції ЄС, якби не переглянула свої плани зі збільшення витрат на наступний рік. Єврокомісія назвала їх "безпрецедентним" відхиленням від фінансових правил єврозони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.