У США заговорили про візит Трампа до Британії після Brexit

Понеділок, 31 грудня 2018, 13:14

Президент США Дональд Трамп може відвідати Велику Британію в травні 2019 року після виходу країни в березні з Європейського Союзу.

Про це заявив у понеділок посол США у Великій Британії Вуді Джонсон, повідомляє Reuters.

На запитання про те, чи можна призначити державний візит, обіцяний прем'єр-міністром Терезою Мей минулого року, на дні відзначення закінчення Другої світової війни в травні, Джонсон сказав радіо BBC: "Між нами, думаю, це буде гарний час".

Трамп відвідав Велику Британію в липні. І хоча після широких публічних акцій протесту візит офіційно не був державним, Трамп зустрівся з королевою Єлизаветою ІІ.

На питання, чи хотів би Трамп приїхати знову, з державним візитом, Джонсон зауважив, що президент підтримує ідею і "з нетерпінням чекає на візит".

Джонсон підтвердив думку Трампа про те, що Сполучені Штати очікують "швидкої, дуже масштабної двосторонньої торговельної угоди" з Британією після Brexit. Але вона не "виглядає можливою" за нинішніх умов, за яких прем'єр-міністр Тереза ​​Мей погодила угоду про Brexit з ЄС.

У листопаді Трамп заявив, що угода Мей, очевидно, є позитивною для ЄС, проте сіє сумніви щодо того, як розвиватимуться торгові відносини Британії зі США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.