США налаштовані розробити спільну з союзниками по НАТО відповідь на агресію РФ на морі

Вівторок, 4 грудня 2018, 08:49

США розраховують на зустрічі глав МЗС країн НАТО в Брюсселі розробити єдину відповідь альянсу на інцидент в Керченській протоці.

Про це заявив високопоставлений представник Державного департаменту США на борту літака держсекретаря США на шляху в Бельгію.

"У нас у Сполучених Штатах є деякі ідеї. Ми дуже чітко заявили, що цей крок Росії неприйнятний, цей акт агресії. Ми дуже тісно координувалися в останні декілька днів з нашими європейськими союзниками як у форматі НАТО, так і у форматі ЄС, і ось зараз ми сконцентровані на спів розмірній і єдиній відповіді в масштабі альянсу... на те, що сталося в Керченській протоці", - сказав представник Держдепу.

Разом з тим, він висловив сподівання, що європейські країни продемонструють лідерство у цьому питанні.

"Ми хочемо, щоб наші союзники продемонстрували лідерство. Ця проблема набагато ближча до їхнього дому, ніж до нашого. Є багато речей, які США зробили і зроблять для українців, але ми хочемо бути переконані, що на кінець цього тижня у нас буде уніфікована з союзниками позиція" - заявив він.

Нагадаємо, глави МЗС країн-членів НАТО проведуть зустріч в Брюсселі 4-5 грудня. Міністри країн-членів НАТО проведуть також переговори зі своїми колегами з України та Грузії, які потерпають від російської агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.