Сербія допускає інтервенцію у Косово

Середа, 5 грудня 2018, 16:20

Прем'єр-міністр Сербії в середу попередила, що формування косовської армії може спричинити збройне втручання Сербії в колишню провінцію.

Про це пише AP.

Прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабіч зазначила, що вона сподівається, що "нам ніколи не доведеться використовувати нашу армію, але, на жаль, зараз це один із варіантів на столі".

Брнабіч cказала, що етнічно албанське керівництво Косова має "отямитися", стверджуючи: "Ми не можемо стояти збоку і дивитись мовчки, поки хтось проводить нову етнічну чистку" сербів на Балканах.

У жовтні асамблея Косова схвалила в першому читанні пакет з трьох законопроектів, які передбачають трансформацію Сил безпеки Косова (СБК) в повноцінну армію. 14 грудня парламент Косова голосуватиме щодо цієї ініціативи.

Сербія попередила, що цей крок може призвести до відновлення зіткнень на Балканах. Цю позицію підтримала і Росія. Сербські чиновники стверджують, що армія Косова буде використана для переслідування сербської меншини в країні. Це твердження неодноразово заперечували представники Косово.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.