Клімкін в ОБСЄ: заяв уже недостатньо, має бути покарання Росії

Четвер, 6 грудня 2018, 12:45

Наразі вже минув той час, коли міжнародні партнери могли обмежуватися заявами про занепокоєність – Росія має бути покарана за свої дії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у виступі на міністерській зустрічі в ОБСЄ, повідомляє з Мілана кореспондент "Європейської правди".

Міністр почав виступ із нагадування про те, що ОБСЄ вже четверте засідання поспіль проводить у ситуації, коли Росія порушила базові принципи організації та розпочала агресію проти України. За цих умов, на його думку світова спільнота має змінити підходи до РФ.

"Заяв вже недостатньо, мають бути дії", - наголосив Клімкін.

Міністр окремо наголосив, що Росія порушує навіть рішення ОБСЄ, ухвалені після початку своєї агресії проти України. Йдеться зокрема про відмову Росії пропускати до Криму спостерігачів СММ ОБСЄ, які за мандатом повинні мати вільний доступ до всієї території України, включаючи Крим.

"Росія має бути притягнута до відповідальності за заборону ОБСЄ спостерігати за окупованим Кримом", - заявив Клімкін.

Раніше генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер заявив, що організація та європейський континент загалом опинилися у кризі.  Водночас він утримався від натяків про те, хто став винуватцем кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.