Європейці повинні побоюватися Huawei – єврокомісар

П'ятниця, 7 грудня 2018, 16:47

Європейський Союз повинен бути стурбованим з приводу ризиків, які несуть Huawei та інші китайські технологічні компанії індустрії та безпеці блоку.

Про це сказав віце-президент Єврокомісії з єдиного цифрового ринку Андрус Ансіп, пише Reuters.

"Чи повинні ми турбуватися щодо Huawei чи інших китайських компаній? Так, я думаю, нам треба турбуватися через ці компанії", - сказав він на прес-конференції в Брюсселі після того, як провідний виконавчий директор китайського технічного гіганта Huawei була заарештована у Канаді в рамках розслідування передбачуваного шахрайства в банках.

Компанія Huawei, яка отримала у минулому році 93 мільярда доларів доходу і розглядається як лідер у своїй сфері у Китаї, перебуває під тиском багатьох західних країн через зв'язки з китайським урядом і побоюваннями, що Пекін використовує її для шпигунства.

Ансіп сказав, що він стурбований тим, що китайські технологічні компанії повинні співпрацювати з китайськими спецслужбами, зокрема щодо "обов'язкових чорних дверей" у смартфонах, які дають доступ до зашифрованих даних.

Він також зазначив, що ці компанії виробляють чіпи, які можуть бути використані "для отримання наших секретів".

"Як звичайні, прості люди ми повинні боятися", - сказав єврокомісар.

Німеччина заявила в п'ятницю, що виступає проти виключення будь-яких виробників із запланованого будівництва мобільних мереж 5G. Бельгійський центр кібербезпеки розглядає можливість заборони Huawei в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.