Земан: Китай помститься Чехії за попередження щодо Huawei і ZTE

П'ятниця, 11 січня 2019, 09:25

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що Китай помститься за попередження чеської влади про загрозу безпеці даних, яку несе використання програм і техніки Huawei та ZTE.

Про це пише Radio Praha.

За словами Земана, деякі члени уряду вже мають інформацію з цього приводу. Земан заявив, що під загрозу потрапили інвестиції автовиробника Škoda Auto, угода між компанією PPF і Huawei про побудову мережі 5G в Чехії та плани китайської фірми зі створення цифрових технологій у цій країні.

У грудні чеське національне бюро кібербезпеки заявило, що продукція китайського виробництва є загрозою для безпеки країни. Після цього китайський посол у Празі, зустрівшись із чеським прем'єр-міністром Андреєм Бабішем, заявив, що уряд визнав помилкою доповідь і вже виправляє помилку. Пізніше Бабіш назвав слова посла брехнею.

Бабіш наказав 160 ключовим державним і приватним організаціям, які мають вирішальне значення в управлінні державою, перевірити, чи вони не є вразливими до атаки у зв'язку з використанням програмного забезпечення або пристроїв Huawei та ZTE.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.