Австрію та Німеччину засипали найбільші снігопади за останні 20 років

фото
П'ятниця, 11 січня 2019, 11:38

Південь Німеччини, Австрія та частина Чехії протягом останнього тижня переживають найбільші снігопади за останні 20 років.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

В Австрії з останніх вихідних внаслідок негоди загинули щонайменше вісім осіб. У четвер неподалік від Мюнхена внаслідок падіння дерева загинула 9-річна дитина.

Автомобільний та залізничний транспорт у регіоні зіткнувся з перебоями в русі, в основному через обвалені дерева.

 
Двоє робітників розчищають сніг на залізничній станції у німецькому Берхтесгадені
Фото: reuters

За інформацією кореспондента DW, альпійське містечко Альтаусзеє в Австрії повністю "поховане під снігом". Він описав прогулянку містом як "ходіння тунелем зі сніговими стінами, удвічі вищими за нього". Половину населення містечка евакуювали в очікуванні сходження лавини.

Рятувальники також врятували дев'ятьох туристів, які застрягли в снігу на курорті Целль-ам-Зеє. Дорога до курортів Лех і Обертауерн була закрита через ризик сходження лавин.

 
Засипаний снігом дорожній знак неподалік австрійського міста Куфштайн
фото: AFP

Один чоловік помер, коли його збила власна машина, припаркована на схилі.

Лінії електропередачі пошкоджені снігом. У четвер 4500 будинків залишилися без електрики. Австрія очікує випадіння ще півметра снігу до вихідних.

Сотні водіїв провели середу в своїх машинах на півдні Німеччини – снігова буря змусила їх зупинитися в дорозі. Аеропорти Мюнхена і Франкфурта скасовували рейси через снігопад.

 
Техніка німецької армії доставляє їжу у засипане снігом селище неподалік Берхтесгадена 
фото: АР

В Альпах недалеко від кордону з Австрією в комуні Берхтесгадене вже випало 2 метри снігу. Місцевість оголосили районом катастрофи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.