ЄС готовий обговорити нову угоду про Brexit, але є умови

Середа, 16 січня 2019, 14:00

Європейський Союз заявив, що готовий обговорити новий варіант угоди про Brexit, за умови, що Лондон змінить свої ключові вимоги.

Про це заявив головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє, виступаючи у середу перед депутатами Європейського парламенту, повідомляє Reuters.

У своєму виступі Барньє захищав угоду, яку напередодні відмовився підтримати британський парламент. Барньє попередив: ризик "хаотичного" виходу Британії з ЄС сьогодні високий, як ніколи раніше.

За його словами, Єврокоміся прискорить підготовку до безладного Brexit, адже він створить проблеми для всієї Європи.

Говорячи про можливі компроміси, Барньє заявив, що ЄС готовий піти назустріч, якщо Британія погодиться прийняти ще більш тісні зв’язки з правилами ЄС, аби забезпечити дуже тісні торгові відносини у майбутньому. За його словами, Лондон міг би, наприклад, відмовитися від своєї рішучості покинути митний союз ЄС та централізовано регульований єдиний ринок.

Згадуючи заяви Європейського парламенту та інших держав-членів, Барньє сказав: "Якщо Сполучене Королівство змінить свої "червоні лінії" в майбутньому, і прийме цей вибір в силу свого прагнення вийти за рамки простої, але не менш значимої угоди про вільну торгівлю, тоді Європейський Союз буде готовий негайно… відповісти схвально".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.