Франція судитиме 14 осіб за причетність до терактів у Парижі в 2015 році - ЗМІ

П'ятниця, 18 січня 2019, 15:46

Французькі судді по боротьбі з тероризмом рекомендували залучити до суду 14 осіб в зв'язку з нападами джихадистів у січні 2015 року в Парижі і його околицях.

Про це повідомляє AFP з посиланням на судове джерело.

Одинадцять осіб перебувають під вартою і підозрюються в сприянні нападам, а ще троє розшукуються поліцією. Згідно з французьким законодавством, вони можуть оскаржити рішення відправити їх до суду.

Підозрювані обвинувачуються в "співучасті" в наданні допомоги нападникам, в тому числі в наданні їм зброї.

За даними агентства, розслідування в зв'язку з нападами тривають, особливо в Ємені, який один з братів Куаші відвідав в 2011 році.

Судовий процес, дата якого буде визначена пізніше, почнеться через більш ніж через чотири роки після того, як 7 січня 2015 року брати Шериф і Саїд Куаші вбили 12 людей в офісі сатиричного журналу Charlie Hebdo.

На наступний день за межами Парижа була застрелена жінка-поліцейський, в той час як інший терорист, Амеді Кулібалі, взяв заручників в магазині, четверо з яких були вбиті.

Всі троє нападників були вбиті в двох окремих перестрілках з поліцією.

Відповідальність за напад на Charlie Hebdo взяла на себе "Аль-Каїда" на Аравійському півострові, в відгалуженні від основної організації "Аль-Каїда".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.